کارت بازرگانی چیست و چه کاربردی دارد؟، همه افراد میتوانند کارت بازرگانی دریافت کنند. کارت بازرگانی یک مجوز برای انجام فعالیتهای مربوط به واردات و صادرات است. در این مقاله به بررسی کامل کارت بازرگانی میپردازیم. در ابتدا به معرفی کارت بازرگانی و کاربردهای آن پرداخته و در ادامه شما را با انواع کارت بازرگانی آشنا خواهیم کرد. در نهایت نیز به شما آموزش خواهیم داد چگونه کارت بازرگانی خود را باطل کنید. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
کارت بازرگانی چیست و چه کاربردی دارد؟
بر اساس آنچه که در قوانین گمرکی مشخص شده است، کارت بازرگانی بهعنوان یک مجوز به اشخاص حقوقی و حقیقی اجازه میدهد در زمینه واردات و صادرات کالا فعالیت کنند. طبق ماده 2 قانون صادرات و واردات که در سال 72 در مجلس تصویبشده، به اشخاص حقوقی و حقیقی که کارت بازرگانی دارند اجازه داده میشود به تجارت خارجی مشغول شوند.
مهمترین کاربردهای دریافت کارت بازرگانی شامل این موارد است:
- ثبت سفارش و ترخیص کالا
- انجام امور حق العمل کاری در گمرک
- صادرات کالاهای مجاز
- ثبت علائم تجاری و برندهای غیرفارسی
- واردات از طریق مناطق آزاد
- صدور ویزای تجاری
- صدور گواهی مبدأ
- عضویت در اتاق بازرگانی
- مبادله اطلاعات تجاری در سطح بینالمللی
- شرکت در نمایشگاههای ملی و بینالمللی (در داخل یا خارج کشور)
آشنایی با انواع کارت بازرگانی، از کارت بازرگانی تجاری تا کارت بازرگانی صنعتی
کارت بازرگانی انواع مختلفی دارد. بهصورت کلی میتوان انواع کارت بازرگانی را شامل موارد زیر دانست:
- کارت بازرگانی تجاری: همه اشخاص حقیقی و حقوقی دارنده، میتوانند در زمینه صادرات و واردات فعالیت کنند.
- کارت بازرگانی خدماتی: دارندگان کارت بازرگانی خدماتی تنها میتوانند در زمینه فعالیت خود کالا وارد نمایند.
- کارت بازرگانی موردی: اشخاص حقیقی و حقوقی که تنها یکبار قصد ترخیص کالاهای خود را داشته باشند باید از این کارت استفاده کنند.
- کارت بازرگانی تولیدی/صنعتی: دارندگان این کارت بازرگانی میتوانند تنها تجهیزات کارگاهی و مواد اولیه موردنیاز صنعت خود را وارد کنند و بعد از رفع نیاز صادر نمایند.
ابطال کارت بازرگانی چگونه انجام میشود؟
همچنین ابطال کارت بازرگانی نیز امکانپذیر است. کارت بازرگانی میتواند توسط خود شما یا مراجع مربوطه باطل شود. برای ابطال اختیاری کارت میتوانید با ارائه مدارک مربوطه به اتاقهای بازرگانی سازمانهای بازرگانی استانها نسبت به ابطال کارت بازرگانی اقدام کنید. همچنین اگر متقاضی کارت بعد از دریافت کارت یکی از شرایط را از دست بدهد ممکن است کارت او باطل شود. به عنوان آخرین مورد ابطال اجباری کارت بازرگانی نیز باید به ارتکاب دارنده کارت به یک جرم کیفری اشاره کنیم.