چرا باید برای حسابداری استارتاپ ها از نرم افزار حسابداری استفاده کرد؟، بعید است که تا به حال در مورد استارتاپ ها و فعالیت های آنها چیزی نشنیده باشید! بیشتر خرید و فروشها و داد و ستدهای دنیای امروز از طریق همین استارتاپها انجام میگیرد و به جرات می توان گفت با این روند رشد، اقتصاد آینده نه چندان دور جهان، به دست همین استارتاپها و کسبوکارهای نوپا اداره خواهد شد، از این رو در این مطلب به بررسی لزوم استفاده از نرم افزار حسابداری برای استارتاپ ها پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
لزوم استفاده از نرم افزار حسابداری برای استارتاپ ها
از طرفی به کار بستن نرم افزارهای حسابداری برای حسابداری استارتاپ ها این مزیت را خواهد داشت که درصد خطای انسانی در آن در حد قابل توجهی کاهش خواهد یافت و از لحاظ حساب هزینه ها نیز هزینههایی چون پرداخت حقوق به کارشناسان حسابداری و امور مالی استارتاپ در لیست حساب های هزینه شرکت وجود نخواهد داشت.
حساب های مالی استارتاپ ساماندهی و به طور منظم ارائه خواهند شد. در اکثر موارد بنیان گذاران و مدیران استارتاپ ها در مسائل و امور مالی خود تبحر بالایی دارند. فرآیند و آمار فروش را به طور دقیق تحت نظر دارند و با هوشمندی هرچه تمام رویدادهای مالی استارتاپ را پیگیر هستند. این امر، کار مشکلی نیست بهخصوص اگر امور مالی استارتاپ محدود به امور ساده ای چون فرآیندها و آمار فروش باشد؛
در واقع این امر باعث می شود خود مدیران و موسسین استارتاپ در حسابداری استارتاپشان نقش داشته باشند مگر در مواردی که در امور مالی کسب و کار پیچیدگی های خاصی چون اعطای امتیازاتی ویژه به مشتریان و امور حسابداری پروژه محور پیشامد کند. نظارت و اشراف کامل بر آمار درآمدها و هزینههای استارتاپ اعم از هزینه های مستقیمی که جهت تامین منابع و مواد صرف می شوند و هزینه های غیر مستقیمی که به تبلیغات و بازاریابی و سایر امور اختصاص مییابند، مدیران و مسئولان استارتاپ را در ارزیابی احتمال سود و زیان یاری میکند.
در حالت کلی آشنایی مدیران و مسئولان و حتی سایر عوامل استارتاپ با امور حسابداری و حسابداری استارتاپها در کنار بهرهمندی از نرم افزارهای کاربردی حسابداری، حسابداری استارتاپ ها را تسهیل و به طور غیر مستقیم به پیشرفت آنها کمک خواهد کرد.
حال با توجه به مطالبی که در مورد مزیتهای آشنایی عوامل استارتاپ با حسابداری استارتاپها ارائه شد، جای دارد که به دو فاکتور کلیدی در حسابداری استارتاپ ها اشاره کنیم:
- حاشیه سود ناخالص استارتاپ: میزان درآمد کل استارتاپ پس از کسر هزینه تولید محصول یا خدمات بدون لحاظ سایر هزینه های استارتاپ را حاشیه سود ناخالص گویند. در حسابداری استارتاپ ها حاشیه سود ناخالص مقیاس مهمی برای تحلیل بهره وری در استارتاپ به شمار می رود. هرگاه که به اعمال تغییرات در قیمت یا حجم تولید نیاز داشتید و خواستار بدست آوردن سود بیشتر از فروش بودید می توانید به حاشیه سود ناخالص استناد کنید چرا که مقدار عددی آن، اطلاعات بسیار سودمندی را در اختیار شما قرار خواهد داد.
- حاشیه سود خالص: حاشیه سود خالص عبارت از سودی است که بر حسب میزان فروش و لحاظ تمام هزینههای استارتاپ (اعم از هزینه های تولید، اقساط بانکی و سایر هزینه ها) بدست می آید. در حسابداری استارتاپ ها حاشیه سود ناخالص نشان می دهد که چه میزان از درآمد حاصل از فروش پس از پرداخت کل هزینه ها عاید استارتاپ خواهد شد.
البته فاکتورهای زیادی در حسابداری استارتاپ ها وجود دارند که به شما در درک و ملاحظه روال سود دهی استارتاپ در طی دوره های مالی مختلف کمک می کنند؛ اما مجددا باید تاکید کرد که تمرکز روی این فاکتورها بسته به نوع کسب و کار و میزان مسیر طی کرده آن است و در مراحل ابتدایی آغاز به کار استارتاپ مهمترین مسئلهای باید روی آن متمرکز شد و آن را تحت کنترل قرارداد بحث فروش است. بیان این موضوع هرگز بدین معنی نیست که حسابداری استارتاپ بدون نیاز به حسابدار صورت میگیرد و نیازی به حسابدار وجود ندارد؛ بلکه باید اولویت بندی صورت بگیرد و در ابتدای کار تمام وقت و انرژی گروه صرف جذب مشتری و معرفی استارتاپ به همگان باشد. با پیشرفت کار و رسیدن به مرحله درآمدزایی، استخدام یک حسابدار نیز کمک شایانی به حسابداری خواهد کرد.